Bestuur en commissievoorzitters Orweja vastgesteld

Nieuwsbericht 19-08-2024


Het vierkoppig bestuur van de nieuwe stichting Orweja heeft eind juli de procedure om te komen tot de benoeming van de voorzitter van ‘Orweja 2.0’ afgerond. Zij hebben de sollicitanten voor de functie nauwkeurig gewogen en hierbij kwam Peter Peeters als meest geschikte kandidaat naar voren. Unaniem hebben zij besloten hem te benoemen tot voorzitter van de nieuwe stichting. Peeters, oud-bestuurslid van de Jagersvereniging, is al vanaf het eerste uur betrokken bij de huidige hervorming van Orweja, de Organisatie Wedstrijdwezen Jachthonden.

De statuten van de stichting Orweja zijn klaar en liggen bij de notaris. En nu is dus ook het bestuur van het nieuwe Orweja compleet. Naast Peter Peeters zijn dit Math Dohmen, Christiane Timmers, Hildeward Hoenderken en Jos van Dijk. Hoenderken neemt ook de rol van vicevoorzitter op zich. De nieuwe penningmeester en secretaris worden in de volgende bestuursvergadering aangewezen. Vanuit het bestuur wil Peeters de ledenorganisatie aansturen vanuit vertrouwen en verbinding. Daarnaast wil hij daar waar dat mogelijk is samen met andere betrokkenen verbeteringen doorvoeren.



Commissievoorzitters bekend
Direct onder het bestuur van de stichting Orweja hangen twee belangrijke commissies, de technische commissie en de beleidscommissie. Jan Luijendijk wordt voorzitter van de technische commissie, Johan Folmer van de beleidscommissie. De komende tijd wordt de nieuwe stichting verder ingericht en zullen de nieuwe commissies en werkgroepen meer vorm krijgen.

Het officiële overgangsmoment van het huidige Orweja naar de nieuwe stichting wil het stichtingsbestuur op 1 januari 2025 laten plaatsvinden. Dit geeft de tijd om de komende maanden het nieuwe Orweja verder in te richten, terwijl de dagdagelijkse werkzaamheden voor dit en volgend jaar binnen de huidige organisatie gewoon doorlopen.