FCI Agility World Championship 2024

Nieuwsbericht 08-10-2024


Van woensdag 2 oktober t/m zondag 6 oktober vond in Opglabbeek in België het FCI Agility World Championship (AWC) plaats. Het WK is alleen voor FCI Stamboomhonden.

Er deden deze editie 47 verschillende landen, 35 verschillende rassen en 705 combinaties mee.

Er is gestreden in 4 hoogte-klassen voor zowel individueel als team titels. Nederland heeft op dit toernooi 4 medailles behaald, een unieke prestatie! 

Het Large team bestond uit 4 combinaties met alle 4 een Border Collie.

  • Nathalie de Korte & Brave 'LEGENDS OF THE FUTURE OY THE BRAVE'
  • Wendy Willemse & Draig 'LEGENDS OF THE FUTURE DRAIG EURAID'
  • Jan Sprij & Reece 'DA RISE ABOVE REECE'
  • Patrick Bouwmans & Deamon 'DARK DAEMON FROM DUTCH PEPPER'

Op de Jumping behaalden zij een 5e plaats en op het onderdeel Vast Parcours zelfs een 2e plaats. Deze 2 uitslagen samen waren goed voor een 3e plaats overall!  

Individueel in de Intermediate klasse behaalde Bianca van Gastel en haar Border Collie Ffenics 'LEGENDS OF THE FUTURE FFENICS RISES' op de Jumping een 2e plaats op zaterdag. Op zondag op het Vast Parcours behaalden zij een 4e plaats. Deze resulaten waren overall goed voor een 3e plaats!

Alle combinaties werden begeleid door de coaches: Linda Valk, Esther Buth & Michiel Lazeroms. Daarnaast ook belangrijk om te benoemen, Ines Smeets, fysio voor zowel dier als mens.

Onze Belgische collega’s hadden 158 vrijwilligers nodig om het WK tot een succes te maken, dit mag ook zeker genoemd worden!

"Mede mogelijk gemaakt door Royal Canin onze Partner in Sport!"