Een uit Duitsland afkomstig oud jachthondenras, vermoedelijk ontstaan uit kruisingen met een Pointer, of afstammend van Brakken. In de 18e en 19e eeuw gefokt door de Hertogen van Saksen-Weimar
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Middelmatig grote tot grote grijze jachthond, krachtig gespierd, van een doelmatig werktype.
De vacht is zeer kort, vlak aanliggend dekhaar zonder of met weinig onderwol. Zilver-, ree- of muisgrijs of tinten tussen deze kleuren in. Hoofd en oren meestal iets lichter. Kleine witte aftekeningen op borst en voorvoeten toegestaan. Soms over het midden van de rug een meer of minder brede aalstreep.
De schofthoogte van de Weimaraner ligt tussen de 55 en 70 cm. Het gewicht varieert van 25 tot 40 kilo.
Zelfbewust, rustig van aard. Een veelzijdige, makkelijk af te richten jachthond met veel passie, met veel uithoudingsvermogen, maar zonder overmatig veel temperament.
De rasvereniging; Vereniging ‘’De Weimarse Staande Hond’’ is bezig met de gezondheid van de Weimaraner, korthaar. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
Voor dit ras gelden speciale regels waardoor je niet mag fokken met bepaalde vachtkleuren. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Fokken met niet erkende kleuren’.
FCI groep 7: Voorstaande honden
Sectie 1.1
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).