Voormalig Joegoslavië (Servië & Montenegro). Het ras behoort tot de groep brakken die over de Balkan zijn verspreid. Men denkt dat de Aziatische brakken veel invloed hebben gehad op dit ras. De eerste beschrijving van het ras dateert van 1005 door Frank Laska. Het ras is als eerste erkend door Joegoslavië onder de naam Balkan Brak, wat later is gewijzigd in Servische Brak (Srpski Gonic).
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Middelgrote, robuuste hond met veel karakter. Levendig en energiek.
Ze hebben een dichte bovenvacht met ondervacht.
De schofthoogte van de Srpski Gonic ligt tussen de 45 en 55 cm. Het gewicht ligt rond de 20 kilo.
Als huishond moet men wel rekening houden met zijn werkelijk passievolle aard als jachthond.
De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden
Sectie 1.2
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).