Basset Bleu de Gascogne

Afkomstig uit Gascogne aan de Franse zuidwestkust. Hond van het klassieke Franse type; is de laagbenige versie van de Grand Bleu de Gascogne en een gewaardeerde jachthond; is daarnaast geliefd wegens zijn vriendelijke karakter.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Tamelijk zwaar gebouwde, laaggestelde hond met een brede, diepe borst. De voorbenen zijn sterk en gespierd en bij voorkeur recht. Het hoofd is lang en vrij smal met een lange, licht gebogen neusrug en laag aangezette, dunne oren die in plooien afhangen.

De vacht is dicht ingeplant en niet te fijn van structuur; blauw met meer of minder verspreide zwarte vlekken, met of zonder mantel; boven de ogen lichte of donkere tankleurige vlekjes: tankleur ook op wangen, lippen, aan de binnenzijde van de oren en op de ledematen.

De schofthoogte van de Basset bleu de Gascogne ligt tussen de 35 en 40 cm. Het gewicht varieert van 20 tot 25 kilo.

 

 

Karakter

Een vriendelijke hond met een goede reukzin, onvermoeibaar, gehoorzaam en gemakkelijk af te richten.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

  

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.3

FCI nummer 35

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging