Skye Terrier

De Skye Terrier behoort tot één van de oudste rassen. De Skye vindt zijn oorsprong op de eilanden aan de westkust van Schotland en dankt zijn naam aan een van deze eilanden; het eiland Skye. Het was de hond van de aristocraten, de grootgrondbezitters en werd gebruikt voor de jacht op o.a. de das, de otter en de vos. In Nederland behoort de Skye Terrier, tot de zeldzame rassen.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een kortbenige, lange hond. Hij is twee keer zo lang als hij hoog is, en met een rechte rug en een overvloedige vacht.
Vooral het buitengewoon krachtige gebit en sterke front, gaven het ras de capaciteiten om onder moeilijke omstandigheden, in zeer zwaar terrein, het werk te doen. Maar ook door zijn soepele gangwerk, maakt het een elegante en waardige indruk, Zowel staande als hangende oren zijn toegestaan. De schofthoogte van de Skye is ongeveer 25 cm. Het gewicht ligt rond de 12 kilo.

 

 

 

 

Karakter

Elegant en waardig. Een scherpzinnige eenmanshond, die terughoudend is ten opzichte van vreemden. Echter uiteindelijk wint de nieuwsgierigheid.
In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de Skye Terriers geschikt voor gehoorzaamheids- en/ of behendigheidstraining.
De Skye is een grote hond in een kleine verpakking.

 

Verzorging 

De bovenvacht is lang, hard, recht en vrij van krullen. De ondervacht is kort, dicht, zacht en wollig.
De kleuren zijn: zwart, zilver, grijs, reekleurig en blond met zwarte aftekening aan de neusspiegel, oren en staart.
Bij goed onderhoud is één maal per week doorborstelen voldoende.

 

Gezondheid

De Schotsche Terrier Club heeft een verenigingsfokreglement opgezet. Zij stellen in het VFR  geen gezondheidsonderzoeken verplicht.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 3: Terriers

Sectie 2

FCI nummer 75

 

op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging