De naamsoorsprong ligt in het graafschap Norfolk (Engeland), maar zijn geschiedenis ligt in Cambridge, waar ze rond 1870 voornamelijk door studenten werden gekocht. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog maakte het ras moeilijke tijden door. De Norwich Terrier (staand oor) en de Norfolk Terrier (hangend oor) behoorden tot de jaren zestig van de vorige eeuw tot één en hetzelfde ras.
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Kleine, lage, alerte hond. Compact, sterk en met stevige botten. De rug is kort, de snuit wigvormig, krachtig en met sterke kaken. Maakt een onbevreesde indruk; de rasstandaard noemt hem een 'duiveltje' voor zijn afmetingen. Het nu nog gecoupeerde staartje wordt zwierig gedragen.
De vacht is recht, hard en ruwharig. Dicht op het lichaam liggend en met een dichte ondervacht. Langer en grover aan hals en schouders, waar de haren een kraag vormen. Kleur: alle tinten rood, strokleurig, zwart met roestbruin of grauw. Witte vlekken of aftekening toegestaan, maar ongewenst.
De schofthoogte van de Norwich Terrier is ongeveer 25 cm. Het gewicht is gemiddeld 5 kg.
Beminnelijk, energiek, vrolijk, kwiek en onverschrokken.
De rasvereniging; Norwich Terrier Club is bezig met de gezondheid van de Norwich Terrier. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: ECVO-oogonderzoek.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
Kantel je telefoon voor een optimale weergave van de tabel.
FCI groep 3: Terriers
Sectie 2
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).