De Lakeland Terrier is afkomstig uit het Lakedistrict in de graafschappen Cumberland en Westmorland, in het noorden van Engeland, waar hij ook zijn naam aan te danken heeft. Het is een ruig, rotsachtig gebied waar de Lakeland de schapen en hun lammeren moesten beschermen tegen de vos. Hiervoor had men een hond nodig die én kon leren sociaal om te gaan met de dieren op de boerderij en die redelijk gehoorzaam was, maar die tevens een ingeboren onstuitbare jachtdrift had, waarbij hij in staat moest zijn tot zeer zelfstandig handelen.
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Compacte, krachtige, evenwichtige en robuuste hoogbenige Terriër met een scherpzinnige uitdrukking Sterke, vrij korte rug en stevige botten. De V-vormige oren zijn relatief klein. Typerend is dat bij het lopen de voor- en achterbenen recht vooruit en parallel bewegen.
De waterdichte vacht is dik en heeft een boven- en ondervacht. Kleur: black and tan, blue and tan, rood, tarwe, roodgrijs, lever, blauw of zwart. Mahonie of donker tan is ongewenst.
De schofthoogte van de Lakeland Terrier ligt tussen de 30 cm en 40 cm. Het gewicht varieert van 5 kg tot 10 kg.
Vrolijk, scherpzinnig, niet bang, alert, zelfverzekerd en trouw aan zijn eigenaar. Vriendelijk voor kinderen.
De Nederlandse Lakeland Terrier Club heeft een verenigingsfokreglement opgezet. Zij stellen in het VFR geen gezondheidsonderzoeken verplicht.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
FCI groep 3: Terriers
Sectie 1
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).