Engelse Bulldog

Meestal Engelse Bulldog genoemd, ten onderscheid van de Franse. Nationale ras van Engeland. Reeds voorkomend in de dertiende eeuw. Ooit gebruikt voor het vechten met stieren (bull baiting).


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Fors gebouwde hond, tamelijk laag op de benen, breed, krachtig en gedrongen. Hoofd massief, tamelijk groot in verhouding.

De vacht van de is fijn, kort, dicht en glad. Ze zijn eenkleurig of eenkleurig met een zwart masker of een zwarte voorsnuit; gestroomd, verschillende tinten rood, geelbruin, lichtgeel; wit of wit in combinatie met een van de genoemde kleuren.

De schofthoogte van de Engelse Bulldog ligt rond de 40 cm. Het gewicht varieert van 20 kg tot 30 kg.

 

 

Karakter

Waakzaam, ondernemend, trouw aan de baas, betrouwbaar, moedig, goedig van aard.

 

Gezondheid

Op dit moment is er geen rasvereniging voor de Engelse Bulldog.

Nederlandse Wet- en regelgeving bij de fokkerij

Voor dit ras zijn aanvullende criteria opgesteld voor de fokkerij, die door de NVWA worden gehandhaafd. Je moet hierbij in ieder geval rekening houden met de craniofaciale ratio (CFR). Hierbij mag een ouderdier met een CFR kleiner dan 0,3 niet ingezet worden voor de fokkerij. Meer informatie over de zes criteria vind je op de pagina van de NVWA.

Als fokker ben je aansprakelijk voor de keuze van de ouderdieren en het fokken van de pups en juridisch verantwoordelijk in het kader van artikel 3.4 van de wet dieren. 

 

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.1

FCI nummer 149

 

rasvereniging

Voor dit ras is er (nog) geen vereniging aangesloten bij de Raad van Beheer.  

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).