Duits ras, thans wereldwijd verspreid. Stamt af van de Brabanter Bullebijter, die werd gebruikt voor het vechten met stieren. Aan het begin van de twintigste eeuw ontstaan uit een kruising met de Engelse Bulldog.
Wist je dat niet alle Boxers die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Middelgrote, krachtige, atletische hond met een vierkante lichaamsbouw.
Korte, glanzende, vlak aanliggende vacht. Van geel tot en met donker gestroomd. Zwart masker. Witte aftekeningen toegestaan op borst, snuit en voeten.
De schofthoogte van de Boxer ligt tussen de 55 - 65 cm. Het gewicht varieert van 25 - 35 kilo.
De Boxer is aanhankelijk, trouw t.o.v. baas en gezin en daarmee uitermate geschikt als huishond. Een boxer is dwingend aanwezig en wil er graag bijhoren. Hij is vrolijk, vriendelijk en erg speels. De boxer is intelligent en moet met zacht, maar consequente hand opgevoed worden binnen het gezin. Hij heeft een grote bewegingsdrang en is altijd in voor een spelletje. De boxer blijft joviaal voor alle gezinsleden en is een kameraad, zelfs op heel hoge leeftijd.
De rasverenigingen; Boxer Vrienden Nederland en Nederlandse Boxer Club zijn bezig met de gezondheid van de Boxer. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en hartafwijkingen doormiddel van de Echo-Dopplertest. De Nederlandse Boxer Club stelt verder onderzoek naar Spondylose verplicht.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.
FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Sectie 2.1
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).